• brillen lenzen zonnebrillen merk bril zonnebril

Een brillenglas is belangrijk


Ruud Panis Brillen – Lenzen biedt veel mogelijkheden voor brillenglazen. Ieder oog is uniek en heeft een andere behoefte. Daarom besteden wij veel aandacht aan de keuze voor het juiste glas.

Enkelvoudige glazen, multifocale glazen, meekleurende glazen, anti-fog glazen… alles is mogelijk!

We meten uw montuur, de bewegingen van uw oog en uw gezichtskenmerken. Met onze 3D-meetzuil Visioffice bepalen we uw ‘eyecode’ zodat we uw glazen vijf keer preciezer kunnen slijpen dan na een gewone oogmeting. Zo krijgt u het perfecte persoonlijke zicht!

Enkelvoudige brillenglazen
Deze glazen hebben één sterkte en worden gebruikt bij oogafwijkingen voor veraf (verte bril) of voor nabij (leesbril). De sterkte stellen wij zó vast dat u op elke afstand over het algemeen scherp kunt zien. De benodigde aanpassing, het focussen, wordt door het oog gedaan.

Deze brillenglazen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Van standaard tot op maat gemaakt, voorzien van verschillende coatings (lagen) die uw zicht verbeteren of beschermen.

Multifocale glazen
In een multifocaal glas worden meerdere sterktes ingeslepen, waardoor u voor dichtbij en veraf kijken slechts één bril nodig hebt. Onderin zit het leesgedeelte, veraf zicht zit iets hoger en halverwege zit de overgang. Er is een gewenningsperiode van een paar dagen maar daarna ervaart u dat de multifocale glazen de kwaliteit van het zicht significant kunnen verbeteren.

Computerbril
Als u lang achter uw beeldscherm werkt, kunt u pijn krijgen in uw (voor)hoofd of tranende of jeukende ogen. Een speciale kantoorbril biedt uitkomst. De glazen van deze speciale beeldschermbrillen zijn zodanig geslepen dat zowel op normale leesafstand (30-40 cm) als op beeldschermafstand (50-190 cm) teksten en figuren goed gelezen kunnen worden en je bovendien op wat grotere afstand (120 tot 350 cm) scherp kunt kijken.

Met beeldschermglazen kunnen uw ogen hun natuurlijke houding voor het lezen op papier of het beeldscherm behouden. Daardoor wordt extra inspanning van de ogen voorkomen en heeft u dus minder kans op vermoeide of geïrriteerde ogen. Een beeldschermbril kan voor een groot gedeelte vergoed worden door uw werkgever. We vertellen u er graag meer over.

Coatings
Naast kwalitatief goede glazen verkopen wij ook diverse coatings. Deze coatings kunnen uw draaggemak optimaliseren maar ook uw ogen beschermen tegen schadelijke invloed, bijvoorbeeld van de zon. Hinderlijke schitteringen worden weggenomen door gepolariseerde glazen die de horizontaal gepolariseerde lichtstralen wegfilteren en reflecties absorberen.

Wij bieden ook glazen met UV-coating, want zelfs als de zon niet schijnt staan uw ogen toch bloot aan schadelijke zonnestralen. Zelfs als u met uw rug naar de zon staat, komen de stralen via de reflectie van de achterkant van uw brillenglazen uw ogen binnen.

We adviseren u graag over de keuze van de juiste glazen. U zult niet de eerste zijn die blij verrast wordt door nieuwe glazen!